Your Perfect Assignment is Just a Click Away

We Write Custom Academic Papers

100% Original, Plagiarism Free, Customized to your instructions!

glass
pen
clip
papers
heaphones

What statistic were calculated to describe body mass index(MBI) in this study?Were these appropiate?

What statistic were calculated to describe body mass index(MBI) in this study?Were these appropiate?

1.Question

What demographic variables were measured at the nominal level of measurement in the Oh et al.(2014)study?

Answer:The demographic variabless measured at the nominal level include non-smoker,non-drinker,history of fracture,regular exercise and are considered nominal because can be describe by precentages, and mode.

2.Question

What statistic were calculated to describe body mass index(MBI) in this study?Were these appropiate?

Answer:Mean and standard deviation were the statistic used to calculated BMI.Because BMI is an interval-ratio variable,mean and stadard deviation are appropiate.

3.Question

Were the distributions of scores for BMI similar for the intervention and control groups?

Answer:The distribution of scores for BMI was similar for intervention and control groups because the mean and standard deviation were very similar.

4.Question

Was there a significant difference in BMI between the intervention and control groups?

Answer:There was not a significant difference in BMI between the intervention group and the control group.

5.Question

Bssed on the sample size of N=41,what frequency and percentage of the sample smoked?What frequency and percentage of the sample were non-drinkers(alcohol)?Show your calculations and round to the nearest whole percent.

Answer:

Frequency of participants who smoked=0+0=0

Percentage of participants who smoked=0%

Frequency of participants who were non-drinkers=20+20=40

6.Question

What measurement method was used to measure the bone mineral density(BMD) for the study participants?Discuss the quality of this measurement method and document your response.

Answer:The bone mineral density (BMD) was measurement by ratio/interval level.The mean and standard deviation equal central location and dispersion gives us the shape of the graph.

7.Question

What statics was calculated to determine differences between the intervention and control groups for the lumbar and femur neck BMDs?Were the groups significantly different for BMDs?

Answer:The statistic used to to determined the difference between the intervention and control groups for the lumbar and femur neck BMDs was the mean.The value between lumbar and femur neck does not show us a significant difference.

8.Question

The researchers stated that there were no significant differences in the baseline characteristics of the intervention and control groups(see Table 2).Are these groups heterogeneous or homogeneous at the beginning of the study?Why is this important in testing the effectiveness of the therapeutic lifestyle modification(TLM)program?

Answer: These groups are homogeneous,homogeneous scores are similar,and heterogeneous scores are diferent having a wide variation.This was a key factor because if the groups were heterogeneous the the data results would have been broader and more detailed.I feel as if if we compared the groups with similarities in the beggining, then this allows the results to be more profound when all is concluded.

9.Question

Oh ET AL.(2014,P.296)stared that adherence rate to the TLM program was 99.6%.Discuss the importance of intervention adherence,and document your response.

Answer:The adherence rate was almost at 100% during the 2 week time period.If the adherence rate would have ben less then the significance and importance of the results would have declined significantlly.I would not put in question the data results as they 99.6% for adherence and the group showed increase.I believe the TLM program is effective.

10.Question

Was the sample for this study adequately described?

Order Solution Now

Our Service Charter

1. Professional & Expert Writers: Writers Hero only hires the best. Our writers are specially selected and recruited, after which they undergo further training to perfect their skills for specialization purposes. Moreover, our writers are holders of masters and Ph.D. degrees. They have impressive academic records, besides being native English speakers.

2. Top Quality Papers: Our customers are always guaranteed of papers that exceed their expectations. All our writers have +5 years of experience. This implies that all papers are written by individuals who are experts in their fields. In addition, the quality team reviews all the papers before sending them to the customers.

3. Plagiarism-Free Papers: All papers provided by Writers Hero are written from scratch. Appropriate referencing and citation of key information are followed. Plagiarism checkers are used by the Quality assurance team and our editors just to double-check that there are no instances of plagiarism.

4. Timely Delivery: Time wasted is equivalent to a failed dedication and commitment. Writers Hero is known for timely delivery of any pending customer orders. Customers are well informed of the progress of their papers to ensure they keep track of what the writer is providing before the final draft is sent for grading.

5. Affordable Prices: Our prices are fairly structured to fit in all groups. Any customer willing to place their assignments with us can do so at very affordable prices. In addition, our customers enjoy regular discounts and bonuses.

6. 24/7 Customer Support: At Writers hero, we have put in place a team of experts who answer to all customer inquiries promptly. The best part is the ever-availability of the team. Customers can make inquiries anytime.